familie-svm-naar-florida.reismee.nl

the everglades

The Everglades, een nationaal park maw een beschermd stukje natuur. Ik dacht thuis dat het een moeras was, maar eigenlijk is dit een brede waterloop, waar het water 35m vooruit gaat per uur.

We maakten de eerste dag een lange trail van 40 mile. Vanop deze weg kon je verschillende afslagen nemen om een aantal wandelingen te maken. Echt wel op z’n amerikaans: met de auto tot op de parking rijden om dan een mooie wa deling te maken op een boardwalk. Die trails zijn zo ‘gemaakt’ dat het toch wel wat teleurstellend was. Het landschap op zich is ook niet zo speciaal: een grote oppervlakte water met riet en hoog gras, af en toe een eilandje met een palmboom op, af en toe wat meer jungle waar je kon doorwandelen... via een plankenpad uiteraard ? Tijdens de eerste trail hebben we wel 3 krokodillen zien zwemmen, ook in een mooi opgemaakte vijver, alsof we in de zoo zaten. Teleurstellend reden we naar ons hotel, onderweg ons eerste hevige onweer gehad met hevige neerslag! Gelukkig was het voorbij en trokken de wolken snel weg, zo konden we nog even gaan zwemmen!

De volgende dag trokken we verder, langs de everglades,  van het oosten naar het westen van de staat. Onderweg zijn we gestopt bij Gator Park, voor een airboottrip! In de hoop dat we wat meer zouden zien van the everglades en zijn natuur. De bootrit was superleuk, door de jungle, over het gras en dat aan een hoge snelheid! En onderweg hebben we 3 krokodillen gezien. Een beetje dreigend komen ze af, ze zwemmen zelfs langs je boot! Ook dit is misschien allemaal wat artificieel, maar kom... het was leuk! 

Onderweg naar de volgende stop, Naples, kwamen we het kleinste postkantoortje van Amerika tegen. We hadden brieven en kaartjes gemaakt om op te sturen, maar hadden geen rekening gehouden met de sluitingsdag, nl zondag ? We zullen ze op een ander moment moeten posten! 

‘s Avonds nog even wat gaan eten in Naples en op de pier naar de sunset gaan kijken. Jammer genoeg was het te bewolkt en hebben we weer geen mooie zonsondergang gezien. De pier zelf was enkel tot in de helft bewandelbaar. Er werden herstelingswerken gedaan, de schade kwam van de orkaan irma. En dat hebben we toch al een paar keer gezien...

Morgen nog een dagje Naples, maar we hebben al door dat hier weinig te zien valt voor ons. Dit is nl één van de rijkste stad en dat kan je zien aan de dure winkeltjes en chique huizen! Niks voor ons dus...


Reacties

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!